Fogyókúrás receptek
Waldorf salátaHozzávalók:A salátához
Az öntethez
|
Elkészítés:Megmossuk a csirkemellet, felkockázzuk, sóval borssal ízesítjük és kevés olajon megpirítjuk.
Egy kis tálban összekeverjük a tejszínt, majonézt, sót, borsot.
Az almát kockákra, a szőlőszemeket félbe, a zellerszárat apróra vágjuk és nagyobb darabokra vágjuk a diót is.
A hozzávalókat (a csirkemellel együtt) összekeverjük az öntettel és tálaljuk.
|
Görög salátaHozzávalók:
Az öntethez
|
Elkészítés:A citromlevet, olívaolajat, morzsolt oregánót összekeverjük egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak.
A paradicsomot, uborkát, hagymát cikkekre aprítjuk, az olívabogyókat kimagozzuk, felezzük, végül a fetát kb. 5*5 mm-es kockákra vágjuk.
Egy tálba tesszük az összetevőket, meglocsoljuk az öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük. Két órán át érleljük a salátát a hűtőben.
A kész salátát igény szerint kétszersülttel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.
|
Brokkolikrémleves HOZZÁVALÓK:
|
ELKÉSZÍTÉS: Főzzük puhára a brokkolit a krumplival! Ízesítsük a főzőlevet, majd keverjük bele a kefirt! Forraljuk fél percet kis lángon, majd turmixoljuk össze az egészet! Tegyünk kis reszelt sajtot a tetejére!
|
Csirkefalatok zöldségnyárssalHOZZÁVALÓK:
|
ELKÉSZÍTÉS: Pácoljuk be éjszakára a felcsíkozott csirkét a fokhagyma, a borsikafű, a só, az olívaolaj és a citromlé keverékében! Pirítsuk meg teflon serpenyőben a húst! Tegyünk hozzá felkockázott cukkinit is, és pároljuk együtt a hússal! Gyaluljuk le a cukkinit a héjával együtt hosszában! Nyársaljuk fel harmonikaszerűen! Ezután a sajt és a paprika jön. Folytassuk tovább a nyársalást! Ha elfogytak a hozzávalók, sózzuk meg a pálcát! Keverjünk el mentát és citromfüvet natúr joghurtban! |