Fogyókúrás receptek

Csokoládé torta

HOZZÁVALÓK:

    • 180 g jó minőségű étcsokoládé
    • 125 g sótlan vaj
    • 1 1/2 teáskanál vaníliakivonat
    • 165 g barna cukor
    • csipetnyi só
    • 35 g étkezési mandula, morzsalékosra törve
    • 75 g quinoa liszt
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor + a végén a szóráshoz
    • 4 tojás
    • A tálaláshoz:
    • görög joghurt

ELKÉSZÍTÉS:

A sütőt hőlégkeveréses üzemmódvan 160 fokra előmelegítjük. Olajjal kikenünk egy 20 cm-es kerek kapcsos tortaformát, majd sütőpapírt teszünk az aljára.

Egy fazékban vizet forralunk, a tetejére, hogy bele ne essen, egy hőálló tálat teszünk. Ebbe tesszük az apróra tördelt csokoládét, a kockára vágott vajjal és a vanília kivonattal, majd a vízgőzön kevergetve addig melegítjük, amíg a csoki és a vaj el nem olvadt. A tűzről levesszük és a vajas csokoládét kissé hűlni hagyjuk.

Folyamatos keverés közben a csokoládés krémhez adjuk a cukrot, csipetnyi sót, a mandulát a lisztet és a kakaóport, majd egyesével a tojások sárgáját.

Egy másik tálban habverővel keményre verjük a 4 tojás fehérjét. A tojáshab harmadát erőteljes mozdulatokkal a csokis masszához keverjük (jól fellazítjuk vele), majd a többi habot már óvatosan forgatjuk a tésztába, hogy ne törjük össze.

A tésztát az előkészített formába töltjük és az előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük (tűpróba). A formában hagyjuk teljesen kihűlni, csak azután távolítjuk el óvatosan a kapcsos tortaforma oldalát.

Óvatosan egy tányérra csúsztatjuk, a tetejét meghintjük kakaóporral, és szeletekre vágva, görög joghurttal kínáljuk.

 

 

Almás zabkeksz

HOZZÁVALÓK

  • 1 db tojás
  • 0,5 dl almalé (100%-os)
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 db alma (közepes,lereszelve)
  • 2 evőkanál zabkorpa
  • 12 evőkanál zabpehely
  • dió
  • mazsola
 

ELKÉSZÍTÉS

    1. A tojást az almalével és a fahéjjal robotgéppel elkeverjük, majd a többi hozzávalót kanállal hozzákeverjük.
    2. Néhány percig állni hagyjuk, és 160 fokra előmelegítjük a sütőt.
    3. A masszából a tenyerünkkel tojás nagyságú golyókat formázunk, sütőpapírra tesszük, lelapítjuk, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
 Banánkenyér muffin

HOZZÁVALÓK

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg zabpehely
  • 10 dkg zabkorpa
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 db érett banán
  • 2 teáskanál fahéj
  • 10 dkg mazsola
  • 2 db tojás
  • 1-2 evőkanál méz
  • 10 dkg durvára vágott dió
 

ELKÉSZÍTÉS

A banánt villával összetöröm, aztán sorban belekavarom a hozzávalókat. Ha nehezen kavarható, joghurttal hígítom. Amíg a sütő bemelegszik, állni hagyom.

A muffinformát sütőpapírból vágott kis négyzetekkel kibélelem, és belekanalazom a tésztát. 200 fokon 25 percig sütöm.

   
Asztali nézet